Δίκτυο
γνωρίστε την ομάδα μας

Το «Open» υποστηρίζεται από μια νεότερη γενιά επιχειρηματιών, επιστημόνων, ακτιβιστών, που συμβουλεύουν, προτείνουν ή εφαρμόζουν καινοτόμες ιδέες όφελος για την τοπική κοινωνία.

Το δίκτυο του «Open» είναι ανοιχτό σε όλους. Αν έχεις μια ενδιαφέρουσα ιδέα και θέλεις να την εφαρμόσεις ή να την φέρεις στην Ελλάδα από το εξωτερικό, στείλε την εδώ

Δημήτρης Σταμάτης

Ο Δημήτρης Σταμάτης γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα όπου και ολοκλήρωσε στις σπουδές του στην Οργάνωση και Διοίκηση Επιχειρήσεων στο Πανεπιστήμιο Πειραιά. Έχει εργασθεί ως σύμβουλος για χρηματοοικονομικά θέματα στον ιδιωτικό τομέα στην Ελλάδα και στα Βαλκάνια. Διαθέτει εμπειρία στην Τοπική Αυτοδιοίκηση καθώς έχει διατελέσει Αντιδήμαρχος Οικονομικών στο Δήμο Καρπενησίου από το 2011 έως το 2014 ενώ κατά το παρελθόν υπήρξε συνεργάτης στο Δήμο Αθηναίων σε θέματα μηχανογράφησης και προϋπολογισμού. Σήμερα είναι ειδικός σύμβουλος του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας στους τομείς των οικονομικών και της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης και επικεφαλής της λειτουργίας του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης Στερεάς Ελλάδας καθώς και εντεταλμένος σύμβουλος στο Δήμο Καρπενησίου για την ηλεκτρονική διακυβέρνηση και τις τεχνολογίες πληροφορικής

Μιχάλης Στάγκος

Ο Μιχάλης Στάγκος είναι δημιουργικός επιχειρηματίας, ιδρυτής και συνιδρυτής καινοτόμων εταιρειών. Το 2012 ξεκίνησε τους Industry Disruptors – Game Changers (ΙD-GC), έναν οργανισμό που έχει στόχο τη δημιουργία ενός επιχειρηματικού οικοσυστήματος καινοτομίας & την ανάδειξη μίας νέας γενιάς επιχειρηματιών. Είναι συνιδρυτής του Future Agro Challenge, μίας παγκόσμιας δράσης για την καινοτομία στο πρωτογενή τομέα, ενεργή σε 65 χώρες. Ο Μιχάλης είναι συντονιστής της Παγκόσμιας Εβδομάδας Επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα και την Κύπρο. Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρίας ολικής επικοινωνίας ΜSCOMM με παρουσία σε 11 χώρες, είναι επίσης μέντορας του ευρωπαϊκού δικτύου Βusiness Mentors, και μέλος στο Τask Force του European Institute for Gender Equality (EIGE), στο Global Executive Forum του Economist Intelligence Unit, στο European Institute του LSE και αλλού. Είναι SciCo από πεποίθηση.

Λουκάς Σπανός

Ο Λουκάς Σπανός είναι οικονομολόγος. Συντονιστής, ως σύμβουλος προέδρου της Εθνικής Τράπεζας, του καινοτόμου προγράμματος act4Greece της Εθνικής Τράπεζας, της πρώτης πλατφόρμας crowdfunding που λειτουργεί στην Ελλάδα. Την περίοδο 2009-2011 ήταν σύμβουλος και επικεφαλής Γραφείου Υπουργού  (Υπουργείο Ανάπτυξης, Υπουργείο Εργασίας) με ευθύνη τη διαχείριση, το συντονισμό και την υλοποίηση έργων αναπτυξιακής και ψηφιακής οικονομίας και διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων. Συμμετέχει σε ομάδες εργασίας του Χρηματιστηρίου Αθηνών για θέματα ανάπτυξης καινοτόμων δεικτών μέτρησης εταιρικής διακυβέρνησης και οργάνωσης λειτουργιών του Αποθετηρίου. Έχει εργασθεί ως υπεύθυνος ανάπτυξης υλικού και εκπαιδευτής στο Πρόγραμμα Εξ Αποστάσεων Εκπαίδευσης (e-learning) του Πανεπιστημίου Αθηνών, ως μέντορας μικρομεσαίων επιχειρήσεων για θέματα καινοτομίας και ψηφιακής ανάπτυξης (Πρόγραμμα «Δικτυωθείτε» Υπ. Ανάπτυξης), ενώ διαθέτει πολυετή ερευνητική εμπειρία σε πλήθος Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων στο Κέντρο Μελετών Χρηματοοικονομικής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Διδάσκει το εργαστηριακό μάθημα «Εισαγωγή στην Επιστήμη των Υπολογιστών και την Επεξεργασία Πληροφοριών» στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αθηνών, καθώς και το μάθημα «Αποτίμηση Αξιογράφων» στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα «Μαθηματική Προτυποποίηση στις Σύγχρονες Τεχνολογίες & την Οικονομία» του ΕΜΠ. Έχει σπουδάσει οικονομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και εκπονεί τη διδακτορική του διατριβή στο πεδίο της εταιρικής διακυβέρνησης.

Κατερίνα Σαντίκου

Η Κατερίνα Σαντίκου είναι επιχειρηματίας στον χώρο του τουρισμού. Σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες και Ιστορία στο Georgetown University και έχει εργαστεί σε μη κυβερνητικές οργανώσεις και think tanks στην Αμερική. Από το 2012 η Κατερίνα ασχολείται ενεργά με την εύρεση καινοτόμων λύσεων για τον ξενοδοχειακό κλάδο και συγκεκριμένα με την εύρεση και διαχείριση του ανθρωπίνου δυναμικού. Έχει αναλάβει καθήκοντα υπεύθυνης επιχειρηματικής ανάπτυξης στον ελληνικό όμιλο ξενοδοχείων Santikos Collection, ενώ το 2015 ίδρυσε εταιρεία διαχείρισης εύρεσης προσωπικού για τον τουριστικό κλάδο με την ονομασία Workathlon.

Αίγλη Μπαλαμάτση

Η Αίγλη έχει σχεδιάσει, υλοποιήσει και διαχειριστεί πληθώρα εκστρατειών επικοινωνίας μεγάλης κλίμακας, για λογαριασμό επιχειρήσεων, εμπορικών σημάτων (brands) και δημόσιων οργανισμών, σε εθνικό και διεθνές επίπεδο. Μηχανικός, λάτρης της καινοτομίας, της τεχνολογίας και της δημιουργικότητας, επιδιώκει η επαγγελματική της δραστηριότητα να διέπεται από αυτά. Ως Lead Developer στο τμήμα Διαδικτυακών και Διαδραστικών Μέσων της Οργανωτικής Επιτροπής Ολυμπιακών Αγώνων Αθήνα 2004, δημιούργησε καινοτόμα ψηφιακά προϊόντα επιτυγχάνοντας παγκόσμια πρώτη για μια Ολυμπιακή διοργάνωση. Διετέλεσε Διευθύντρια Στρατηγικής Επικοινωνίας και Νέων Μέσων του Πρωθυπουργικού γραφείου (2009 –2011), καθώς και επικεφαλής Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου και επικεφαλής της Επιτροπής Global Communications και Νέων Μέσων στον Εθνικό Οργανισμό Τουρισμού (Ε.Ο.Τ.) Το 2013 ίδρυσε την εταιρεία Interweave, ένα πολυβραβευμένο digital marketing agency, με διεθνείς διακρίσεις και γραφεία στο Λονδίνο και την Αθήνα και σειρά συνεργασιών με κορυφαία διεθνή και εγχώρια brands. Εκ των πρώτων μελών της Dopios/ Welcome Pick ups – μιας start up που δραστηριοποιείται στον τομέα του τουρισμού και επιχειρεί ήδη σε αρκετές χώρες – είναι επίσης σύμβουλος σε σημαντικό αριθμό startups που δραστηριοποιούνται στους τομείς του τουρισμού, του πολιτισμού και της τεχνολογίας.

Χρήστος Ρούπας

Ο Δρ. Χρήστος Ρούπας είναι Διδάκτωρ της σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών του ΕΜΠ . Έχει διατελέσει  Σύμβουλος Πληροφορικής, Διοίκησης Έργων, Ηλεκτρονικού Επιχειρείν και Νέων Τεχνολογιών σε πλειάδα έργων και διαθέτει εξαιρετική γνώση στις επιστημονικές περιοχές: του Στρατηγικού & Επιχειρησιακού Σχεδιασμού, του  Σχεδιασμού, υλοποίησης και παρακολούθησης Πληροφοριακών Συστημάτων, Διοίκησης Έργων πληροφορικής, Οργάνωσης και χρηματοοικονομικής διαχείρισης έργων που αφορούν την παροχή επιστημονικών, τεχνικών και συμβουλευτικών υπηρεσιών και σύνταξη σχετικών μελετών σε ευρύ φάσμα θεμάτων νέων τεχνολογιών και πληροφορικής, χρηματοδοτούμενων από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ή/και  από την  Ελληνική Κυβέρνηση και άλλους δημόσιους ή ιδιωτικούς οργανισμούς.

Φώτης Ταλαντζής

Ο Φώτης Ταλαντζής  έχει  διατελέσει τεχνικός σύμβουλος, προγραμματιστής αλλά και συνιδρυτής σε εταιρίες πληροφορικής στην Ελλάδα και τη Μ. Βρετανία και η δουλειά του έχει βρει εκτεταμένες εφαρμογές στους τομείς της περιρρέουσας ευφυίας, των διαδικτυακών συστημάτων, των νέων κοινωνικών δικτύων και μέσων καθώς και στην κοινότητα των τεχνολογιών ανοιχτού λογισμικού. Σήμερα είναι CEO στην συμμετοχική πλατφόρμα Novoville. Σπούδασε μηχανικός υπολογιστών με μεταπτυχιακό στις τηλεπικοινωνίες και έλαβε διδακτορικό τίτλο στην επεξεργασία δεδομένων από το Imperial College του Λονδίνου. Είναι συγγραφέας επιστημονικών βιβλίων ενώ οι ερευνητικές του εργασίες έχουν δημοσιευτεί σε πολλά διεθνή περιοδικά. Σήμερα διατηρεί ακαδημαϊκές θέσεις ως επισκέπτης καθηγητής στο τεχνολογικό ινστιτούτο Athens Information Technology και το Imperial College London όπου διδάσκει τεχνολογίες πληροφορίας και διαχείριση καινοτομίας. Είναι θιασώτης των ανοιχτών δεδομένων. Πιστεύει  ακράδαντα στην δύναμη του crowdsourcing ως την μοναδική λύση στα σύγχρονα πολιτικά και οικονομικά προβλήματα με τρόπο αδιάβλητο και συναινετικό.

Παναγιώτης Βλάχος

Ο Παναγιώτης Βλάχος γεννήθηκε στην Αθήνα και μεγάλωσε στο Καρπενήσι Ευρυτανίας. Είναι ειδικός σύμβουλος στρατηγικής, δημόσιων πολιτικών και επικοινωνίας. Εχει σπουδάσει Νομικά, Ευρωπαϊκή Διακυβέρνηση και Δημόσια Διοίκηση στην Ελλάδα (Πανεπιστήμιο Αθηνών), στο Ηνωμένο Βασίλειο (LSE) και στις Η.Π.Α (Harvard Kennedy School of Government). Έχει εργαστεί ως σύμβουλος και επικεφαλής πολιτικής και πολιτικής επικοινωνίας στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, ενώ έχει συνεργαστεί με εταιρίες, πολιτικά κόμματα, ερευνητικά ινστιτούτα, την ελληνική Κυβέρνηση, το Κοινοβούλιο, το Ευρωκοινοβούλιο και το Σύνδεσμο Επιχειρήσεων. Είναι μέλος της πολιτικής κοινότητας «Μπροστά»,  συνιδρυτής και υπεύθυνος στρατηγικής της πρωτοβουλίας «Vouliwatch» που πρωτοστατεί για την κοινοβουλευτική διαφάνεια και την ανοιχτή διακυβέρνηση. Αρθρογραφεί συστηματικά για θέματα πολιτικής οικονομίας, δημοκρατικών θεσμών, καινοτομίας στο δημόσιο τομέα και διαγενεακής δικαιοσύνης.

Μαριάννα Σκυλακάκη

Η Μαριάννα Σκυλακάκη είναι Founder & Editor στο αθηΝΕΑ Daily Newsletter. Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1987, σπούδασε Oικονομικά και Πολιτικές Επιστήμες στο Πανεπιστήμιο του Bristol, και κατέχει μεταπτυχιακό στη Δημόσια Διοίκηση (MPA in Public Policy & Management) από τo London School of Economics. Ξεκίνησε την καριέρα της στο Λονδίνο, όπου εργάστηκε ως αναλυτής στο τμήμα επενδυτικής τραπεζικής της Goldman Sachs για 3 χρόνια. Επέστρεψε στην Αθήνα και ίδρυσε την καθημερινή ηλεκτρονική εφημερίδα αθηΝΕΑ τον Ιανουάριο του 2014. Ασχολείται παράλληλα με την ανάπτυξη πρωτοβουλιών επιχειρηματικού clustering σε ολόκληρη την Ελλάδα.

Γιώργος Νικολετάκης

Ο Γιώργος έχει, με την ομάδα του, δημιουργήσει τους 100mentors (www.100mentors.com) και το Τipping Point. Αποδέκτες του London Business School Founder Award και το Deloitte Institute of Innovation and Entrepreneurship Prize στο Λονδίνο, καθώς και άλλων βραβείων εκπαίδευσης και επιχειρηματικότητας, οι 100mentors έχουν κερδίσει την εμπιστοσύνη 300+ σχολείων, εκ των οποίων 120 international schools στο δυτικό κόσμο, αλλά και σε σχολεία στο Λάος, την Τυνησία, τη Ναμίμπια & την Κόστα Ρίκα που χρησιμοποιούν καθημερινά την εφαρμογή και 21,000 μαθητών και φοιτητών σε 44 χώρες. Πριν το 100mentors o Γιώργος εργάστηκε στις Εξαγορές & Συγχωνεύσεις (Μ&Αs) για ενεργειακές μελέτες στις ΗΠΑ, Ισπανία, Μεγάλη Βρετανία, καθώς και σε θέσεις finance και logistics στις ΗΠΑ, την Ελλάδα και την Κίνα. Aκόμα πιο πριν, ίδρυσε το NHSA, τον μεγαλύτερο Ελληνικό ακαδημαϊκό οργανισμό της Αμερικής με 4.000 μέλη σε 70 chapters σε ΗΠΑ και Καναδά, και είναι υπότροφος του Fulbright Foundation, του ΙΚΥ και άλλων 10 ιδρυμάτων/οργανισμών. Σπούδασε και εργάστηκε στο Columbia University και στο OSU, αφού αποφοίτησε από την ΑΣΟΕΕ και το 3ο Λύκειο Ηρακλείου Κρήτης.

Στάθης Καλογερόπουλος

Ο Στάθης Καλογερόπουλος σπούδασε Μαθηματικά στα Ιωάνινα. Έχει εργαστεί στον ιδιωτικό τομέα σε θέσεις συμβούλων παραμετροποίησης επιχειρηματικού Software ERP, (Computer Logic, LogicDIS). Από το 2004 μέχρι τώρα ασχολείται επιχειρηματικά με την ανάπτυξη διαδικτυακών εφαρμογών και ηλεκτρονικού εμπορίου. Παράλληλα συμμέτεχει στην start up Pubbuh που είναι μια νέα προσέγγιση στις ηλεκτρονικές εκδόσεις με έδρα στην Αθήνα και, από τον Ιανουάριο του 2017, και το Βερολίνο. Στην αρχή της καριέρας του ασχολήθηκε με το project management Ευρωπαϊκών ερευνητικών προγραμμάτων (IST, Leonardo κλπ).

Θάνος Αργυρόπουλος

O Θάνος Αργυρόπουλος δραστηριοποιείται στo venture capital στους τομείς της τεχνολογίας, του πολιτισμού και του τουρισμού. Είναι Εκτελεστικός Διευθυντής του Ιδρύματος Μαρίνα Αμπράμοβιτς και έχει διοργανώσει σημαντικές εκθέσεις σύγχρονης τέχνης σε όλο τον κόσμο. Έχει χρηματίσει Οικονομικός Σύμβουλος του Υπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού απο το 2009 μέχρι το 2012. Είναι κάτοχος MBA απο το London Business School.