Υποστηρικτές
οι υποστηρικτές του Opensterea

Vouliwatch

Το Vouliwatch είναι μια ανεξάρτητη πρωτοβουλία, που φιλοδοξεί να φέρει κοντά τους Έλληνες πολίτες με τους εκλεγμένους αντιπροσώπους τους στο Ελληνικό και Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και να ενισχύσει τη συμμετοχή τους στη νομοθετική και πολιτική διαδικασία. Μέσα από το Vouliwatch ο πολίτης φέρνει στο φως ζητήματα τοπικού ή εθνικού ενδιαφέροντος, ελέγχει τους βουλευτές και ευρωβουλευτές για την κοινοβουλευτική τους δραστηριότητα, τους αξιολογεί, καταθέτει προτάσεις και συζητά για θέματα πολιτικής επικαιρότητας. Μπορεί ακόμη και να δει την ερώτησή του να φθάνει στην Βουλή με τη μορφή του κοινοβουλευτικού ελέγχου (π.χ. αναφορά, ερώτηση, επερώτηση κλπ). Ο οργανισμός προωθεί την ανοιχτή διακυβέρνηση, την πρόσβαση του πολίτη στη δημόσια πληροφορία, τη διαφάνεια και τη λογοδοσία.


logo_340x156

Industry Disruptors

Οι Industry Disruptors – Game Changers (ID – GC), είναι ένας διεθνής οργανισμός που έχει στόχο τη δημιουργία ενός οικοσυστήματος που ενισχύει και προάγει την καινοτομική επιχειρηματικότητα, εστιάζοντας στη νεοφυή επιχειρηματικότητα και την εξωστρέφεια. Μέσω στρατηγικών συνεργασιών με αναγνωρισμένους φορείς στήριξης της επιχειρηματικότητας του εξωτερικού, οι ID-GC προσφέρουν τη δυνατότητα σε νέους επιχειρηματίες να ωριμάσουν τις ιδέες τους μέσα από δικτύωση, διαγωνισμούς, εκπαίδευση, χρηματοδότηση, mentorship, και στρατηγικές επικοινωνίας προσαρμοσμένες στις ανάγκες μιας start-up επιχείρησης. Η στρατηγική των ID-GC εστιάζει σε τομείς της βιομηχανίας που προσφέρουν ένα ανταγωνιστικό πλεονέκτημα, μέσω της εκμετάλλευσης των μοναδικών χαρακτηριστικών και του επιχειρηματικού δυναμικού της περιοχής και συγκεκριμένα, τον πρωτογενή τομέα, τον τουρισμό, την ενέργεια και ιδιαίτερα τις καθαρές πηγές ενέργειας, την δημιουργική βιομηχανία και την υγεία, ενώ η καινοτομία και οι νέες τεχνολογίες (ICT) αποτελούν οριζόντια προτεραιότητα.


The Tipping point

Το The Tipping Point είναι μια Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία που σκοπό έχει να συμβάλλει στη δημιουργία ενημερωμένων και ενσυνείδητων νέων, σε ότι αφορά τις ακαδημαϊκές επιλογές τους και τη μελλοντική τους επαγγελματική σταδιοδρομία.
Μέσω του Tipping Point δίνεται η δυνατότητα στο κάθε μαθητή που βρίσκεται ακόμη και στο πιο απομακρυσμένο χωριό της Ελλάδας, ανεξαρτήτως οικονομικής και κοινωνικής κατάστασης, να ανακαλύπτει καινούρια επαγγελματικά και ακαδημαϊκά μονοπάτια, καθοδηγούμενος από αυτούς που τα έχουν ήδη “περπατήσει” επιτυχώς (μέντορες).
Αλλάζουμε βιωματικά ένα μαθητή, μια τάξη, ένα σχολείο, μια κοινωνία.
www.thetippingpoint.org.gr